Cautare in blog
Articole recente

Rezultat căutare "fier"

Cinci alimente cu efect pro-inflamator pe care trebuie să le eviți

2023-10-27

Există alimente cu efect proinflamator care contribuie la apariția bolilor cronice. Printre acestea se numără zahărul adăugat, carbohidrații rafinați, prăjelile, alcoolul și carnea gătită la temperaturi înalte.

În funcție de intensitate și caz, inflamația poate fi benefică sau dăunătoare.

Ce este rădăcina kudzu?

2023-06-04

Rădăcina kudzu, face parte din genul Pueraria, care se regăsește în mai multe țări asiatice. Rădăcina kudzu se utilizează de sute de ani în medicina tradițională chineză. Recent, a devenit disponibilă și ca supliment alimentar în țările occidentale.

Acest articol prezintă beneficiile, utilizările și posibilele efecte secundare ale rădăcinii kudzu.

9 semne și simptome ale anemiei feriprive

2023-04-19

Anemia feriprivă apare la persoanele cu deficit de fier. Organismul are nevoie de fier pentru producerea hemoglobinei, proteina care ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul prin corp. Prin scăderea hemoglobinei se reduce capacitatea de transport a oxigenului spre țesuturi și mușchi. Ceea ce determină apariția anemiei feriprive.

Chlorella și spirulina ca inhibitori naturali ai apetitului

2023-04-05

Persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus sunt adesea copleșite de senzația de foame incontrolabilă chiar din primele zile ale dietei (unele persoane chiar la câteva ore după ce au început dieta). Atât chlorella cât și spirulina sunt alge cunoscute pentru proprietățile lor de a reduce pofta de zahăr și carbohidrați.

Deficitul de magneziu și suplimentarea lui

2023-03-15
Puțini oameni sunt conștienți de impactul pe care magneziul îl are asupra sănătății. După oxigen, apă și macronutrienți (grăsimi, proteine, carbohidrați), magneziul este probabil unul dintre cele mai importante elemente necesare organismului.

Turmericul și alte antiinflamatoare

2022-10-14
Inflamația este răspunsul natural al organismului la o rănire sau infecție. Inflamația provoacă adesea roșeață locală, umflare, durere sau căldură. Poate cauza pierderea funcției țesuturilor afectate. Inflamația acută este de obicei un răspuns defensiv și local la infecție sau rănire. Scopul său este de a vindeca organismul și de a restabili funcția normală a țesuturilor.

Când e cel mai bine să ne luăm vitaminele?

2021-04-20

În cazul multor vitamine și minerale se recomandă să le luăm dimineața, în timpul micului dejun. Totuși, există câteva suplimente care ne pot îmbunătăți somnul dacă le luăm înainte de culcare.

Cum alegem suplimentele alimentare potrivite?

2020-11-16
Cum alegem suplimentele care ni se potrivesc? Iată 6 lucruri de luat în considerare la alegerea suplimentelor nutritive.

7 beneficii ale vitaminei C

2020-11-16
Vitamina C este o vitamină esențială din punctul de vedere al sănătății noastre pe care corpul nostru nu o poate produce. Vitamina C este hidrosolubilă și se găsește în multe fructe și legume, cum ar fi portocalele, căpșunile, kiwi, ardeii grași, broccoli, varza sau spanacul.

Rolul vitaminelor – Cum ne ajută diferitele vitamine?

2020-10-28
O dietă echilibrată, variată, bogată în fructe și legume proaspete, lactate, oleaginoase, fructe deshidratate, cereale și ouă, fără aditivi nu doar că ne ajută să fim sănătoși, dar se vede și pe aspectul nostru fizic.