
Rezultat căutare "fier"
Cinci alimente cu efect pro-inflamator pe care trebuie să le eviți
Există alimente cu efect proinflamator care contribuie la apariția bolilor cronice. Printre acestea se numără zahărul adăugat, carbohidrații rafinați, prăjelile, alcoolul și carnea gătită la temperaturi înalte.
În funcție de intensitate și caz, inflamația poate fi benefică sau dăunătoare.
Rădăcina kudzu, face parte din genul Pueraria, care se regăsește în mai multe țări asiatice. Rădăcina kudzu se utilizează de sute de ani în medicina tradițională chineză. Recent, a devenit disponibilă și ca supliment alimentar în țările occidentale.
Acest articol prezintă beneficiile, utilizările și posibilele efecte secundare ale rădăcinii kudzu.
9 semne și simptome ale anemiei feriprive
Anemia feriprivă apare la persoanele cu deficit de fier. Organismul are nevoie de fier pentru producerea hemoglobinei, proteina care ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul prin corp. Prin scăderea hemoglobinei se reduce capacitatea de transport a oxigenului spre țesuturi și mușchi. Ceea ce determină apariția anemiei feriprive.
Chlorella și spirulina ca inhibitori naturali ai apetitului
Persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus sunt adesea copleșite de senzația de foame incontrolabilă chiar din primele zile ale dietei (unele persoane chiar la câteva ore după ce au început dieta). Atât chlorella cât și spirulina sunt alge cunoscute pentru proprietățile lor de a reduce pofta de zahăr și carbohidrați.
Deficitul de magneziu și suplimentarea lui
Turmericul și alte antiinflamatoare
Când e cel mai bine să ne luăm vitaminele?
În cazul multor vitamine și minerale se recomandă să le luăm dimineața, în timpul micului dejun. Totuși, există câteva suplimente care ne pot îmbunătăți somnul dacă le luăm înainte de culcare.
Cum alegem suplimentele alimentare potrivite?
Rolul vitaminelor – Cum ne ajută diferitele vitamine?