Cautare in blog
Articole recente

Turmericul și alte antiinflamatoare

Publicat in2022-10-14

Inflamația este răspunsul natural al organismului la o rănire sau infecție. Inflamația provoacă adesea roșeață locală, umflare, durere sau căldură. Poate cauza pierderea funcției țesuturilor afectate. Inflamația acută este de obicei un răspuns defensiv și local la infecție sau rănire. Scopul său este de a vindeca organismul și de a restabili funcția normală a țesuturilor.

Dacă inflamația persistă o perioadă mai lungă de timp, putem vorbi de inflamație cronică. Inflamația cronică poate fi rezultatul unei infecții, al unei reacții autoimune sau al unei alergii.

Alimente antiinflamatoare și condimente

Pe lângă exercițiile fizice regulate, anumite alimente pot fi consumate și ca antiinflamatoare. Acestea pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii.

Acizi grași Omega-3 împotriva inflamației

Acizii grași Omega-3, care se găsesc din abundență în peștele gras precum codul, sunt printre cele mai puternice suplimente antiinflamatoare.

Aceste suplimente pot ajuta la combaterea inflamației, inclusiv a vasculitei. Inflamația vasculară este un factor de risc semnificativ pentru bolile de inimă și infarctul miocardic.

Într-un studiu pe 250 de persoane care sufereau de durere din cauza degenerescenței discale, 59% dintre participanți au reușit să înlocuiască medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene cu uleiul de pește .

Doza adecvată variază în funcție de efectul suplimentului. Unele produse vin sub formă de tablete, în timp ce alți producători vând Omega-3 sub formă de ulei. Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj atunci când utilizați aceste produse.

Turmericul

Turmericul este un condiment galben strălucitor, comun în bucătăria indiană, și poate fi găsit în orice magazin alimentar. Turmericul a fost folosit medicinal de secole pentru a trata răni, infecții, răceli și afecțiuni hepatice.

Studiile au arătat că curcumina, un compus din turmeric, poate reduce inflamația din organism.

Ghimbirul

Ghimbirul este un condiment gustos folosit în multe bucătării. Poate fi cumpărat în majoritatea supermarketurilor sub formă de pulbere sau ca rădăcină proaspătă. Ghimbirul a fost folosit ca medicament tradițional pentru a trata tulburările de stomac, durerile de cap și infecțiile.

Proprietățile antiinflamatoare ale ghimbirului au fost lăudate de secole și au fost confirmate de studii științifice.

Scorțișoara

Scorțișoara este un condiment popular care este adesea folosit pentru aroma pe care o conferă produselor de patiserie. Cu toate acestea scorțișoara este mai mult decât un adaos delicios la prăjiturile noastre.

Studiile au arătat că scorțișoara are proprietăți antiinflamatoare care pot reduce umflarea.

Usturoiul împotriva inflamației

S-a demonstrat că proprietățile antiinflamatoare ale usturoiului ameliorează simptomele artritei. Utilizați usturoi proaspăt în aproape orice fel de mâncare savuroasă pentru un plus de aromă și beneficii pentru sănătate.

Dacă nu vă place gustul usturoiului, alegeți capsulele de usturoi disponibile în magazinele bio.

Cayenne

Piperul Cayenne a fost lăudat pentru beneficiile sale pentru sănătate încă din cele mai vechi timpuri. Toți ardeii iuți conțin compuși naturali numiți capsaicinoizi. Acestea dau fructului picant proprietățile sale antiinflamatoare.

Ardeii iuți sunt considerați pe scară largă ca un condiment puternic antiinflamator.

Piperul negru împotriva inflamației

Dacă piperul cayenne este prea puternic pentru gustul tău, atunci alege piperul negru, mult mai blând, care este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Cunoscut ca " Regele condimentelor" piperul negru a fost îndrăgit din cele mai vechi timpuri pentru aroma sa, proprietățile antibacteriene, antioxidante și antiinflamatoare.

Studiile au arătat că compușii chimici din piperul negru, în special piperina, pot fi eficienți împotriva proceselor inflamatoare acute precoce.

Cuișoare

Cuișoarele au fost folosite ca expectorant, pentru a trata problemele stomacale, greața și inflamația gurii și gâtului. Rezultatele cercetărilor sunt încă mixte, dar dovezile sugerează ca au și proprietăți antiinflamatoare.

Cuișoarele sub formă de pudră funcționează bine în produse de patiserie și în unele mâncăruri savuroase, cum ar fi supele consistente și tocănițele.

De asemenea, puteți folosi cuișoare întregi pentru a adăuga aromă și substanțe nutritive băuturilor fierbinți precum ceaiul sau cidrul.

Etichete: inflamatie
Recomandări
Cod produs: VK2048
41,00 lei
Supliment alimentar  In sprijinul articulatiilor, antiinflamator Curcuma poate fi folosita in tratarea diverselor probleme digestive cum ar fi indigestie, balonare, dispepsie. Aceasta planta poate fi benefica de...
Cod produs: VK977
40,40 lei
Supliment alimentar Cinamaldehida (substanta activa) are un efect incredibil de puternic in ceea ce priveste prevenirea diabetului. Scortisoara reduce semnificativ nivelul de lipide din sange.