Ce este Stevia?

STEVIA este o plantă medicinala originară din America de Sud (din regiunile relativ înalte ale Anzilor dintre Brazilia şi Paraguay), cu un gust dulce natural. Se estimează că ar exista circa 200 de specii, toate native în America de Sud, dar nici o specie nu a stârnit atât de mult interesul ca S. rebaudiana, pentru calităţile ei de înlocuitor al zahărului. Este cultivată cu scop comercial în toată America de Sud, precum şi în Tailanda, China, Japonia şi Israel.

Extractele plantei (praf, sirop, comprimate) precum şi frunzele uscate de ceai se utilizează ca îndulcitor în toate regiunile lumii, fiind recomandate şi pentru tratarea bolilor de stomac.

Extractele în formă de lichid și pudră pot fi folosite pentru îndulcirea alimentelor (gătite, prăjite). Cu ajutorul lor putem reduce sau elimina complet zahărul și îndulcitorii artificiali din alimentația noastră. Nu sunt metabolizați de către organism deci nu conțin calorii și au indicele glicemic zero. Reprezintă îndulcitorul natural ideal pentru diabetici.

Comprimatele sunt ideale la îndulcirea ceaiului sau a cafelei. Frunzele uscate au calitatea de a conserva şi celelalte substanţe active care se găsesc în planta originală, şi care au o putere de îndulcire de circa 30-40 de ori mai mare decât a zahărului.