Gotu Cola: Elixirul antic al tinereții
Ceaiul verde - Elixirul natural pentru sănătate și vitalitate
Cinci alimente cu efect pro-inflamator pe care trebuie să le eviți
Există alimente cu efect proinflamator care contribuie la apariția bolilor cronice. Printre acestea se numără zahărul adăugat, carbohidrații rafinați, prăjelile, alcoolul și carnea gătită la temperaturi înalte.
În funcție de intensitate și caz, inflamația poate fi benefică sau dăunătoare.
Ce impact poate avea vitamina K asupra sănătății pulmonare?
Sunt merișoarele eficiente în lupta împotriva infecțiilor tractului urinar?
Rădăcina kudzu, face parte din genul Pueraria, care se regăsește în mai multe țări asiatice. Rădăcina kudzu se utilizează de sute de ani în medicina tradițională chineză. Recent, a devenit disponibilă și ca supliment alimentar în țările occidentale.
Acest articol prezintă beneficiile, utilizările și posibilele efecte secundare ale rădăcinii kudzu.
Deficitul de iod - 9 semne ale deficitului de iod
Iodul este un oligoelement esențial pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni, responsabili de reglarea creșterii oaselor, regenerarea celulară și reglarea metabolismului. Deficitul de iod este foarte frecvent și afectează aproape o treime din populația lumii.
9 semne și simptome ale anemiei feriprive
Anemia feriprivă apare la persoanele cu deficit de fier. Organismul are nevoie de fier pentru producerea hemoglobinei, proteina care ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul prin corp. Prin scăderea hemoglobinei se reduce capacitatea de transport a oxigenului spre țesuturi și mușchi. Ceea ce determină apariția anemiei feriprive.
Chlorella și spirulina ca inhibitori naturali ai apetitului
Persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus sunt adesea copleșite de senzația de foame incontrolabilă chiar din primele zile ale dietei (unele persoane chiar la câteva ore după ce au început dieta). Atât chlorella cât și spirulina sunt alge cunoscute pentru proprietățile lor de a reduce pofta de zahăr și carbohidrați.
Sfaturi pentru prevenirea bolilor cardiovasculare
Bolile cardiovasculare, cunoscute și sub denumirea de boli cardiace reprezintă un grup de tulburări ale inimii și ale vaselor de sânge. Cum se manifestă? Ce remedii există?