Cautare in blog
Articole recente

Rezultat căutare "inima"

Cinci alimente cu efect pro-inflamator pe care trebuie să le eviți

2023-10-27

Există alimente cu efect proinflamator care contribuie la apariția bolilor cronice. Printre acestea se numără zahărul adăugat, carbohidrații rafinați, prăjelile, alcoolul și carnea gătită la temperaturi înalte.

În funcție de intensitate și caz, inflamația poate fi benefică sau dăunătoare.

9 semne și simptome ale anemiei feriprive

2023-04-19

Anemia feriprivă apare la persoanele cu deficit de fier. Organismul are nevoie de fier pentru producerea hemoglobinei, proteina care ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul prin corp. Prin scăderea hemoglobinei se reduce capacitatea de transport a oxigenului spre țesuturi și mușchi. Ceea ce determină apariția anemiei feriprive.

Sfaturi pentru prevenirea bolilor cardiovasculare

2023-03-21

Bolile cardiovasculare, cunoscute și sub denumirea de boli cardiace reprezintă un grup de tulburări ale inimii și ale vaselor de sânge. Cum se manifestă? Ce remedii există?

Deficitul de magneziu și suplimentarea lui

2023-03-15
Puțini oameni sunt conștienți de impactul pe care magneziul îl are asupra sănătății. După oxigen, apă și macronutrienți (grăsimi, proteine, carbohidrați), magneziul este probabil unul dintre cele mai importante elemente necesare organismului.

Turmericul și alte antiinflamatoare

2022-10-14
Inflamația este răspunsul natural al organismului la o rănire sau infecție. Inflamația provoacă adesea roșeață locală, umflare, durere sau căldură. Poate cauza pierderea funcției țesuturilor afectate. Inflamația acută este de obicei un răspuns defensiv și local la infecție sau rănire. Scopul său este de a vindeca organismul și de a restabili funcția normală a țesuturilor.

Curcuma și curcumina: 12 beneficii pentru sănătate

2021-05-18
Ca multe alte condimente, curcuma sau turmericul are o lungă istorie de utilizare în medicina tradițională. În afară de a da culoarea galbenă vibrantă pe care o dă mâncării, acest condiment aromat este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile puternice anti-inflamatorii și antioxidante.

Beneficiile lecitinei din soia

2021-01-22
Unele grăsimi sunt bune pentru corpul nostru și trebuie să le introducem în alimentație. Una dintre aceste grăsimi benefice este lecitina, care apare în mod natural și are o mulțime de efecte pozitive asupra corpului nostru.

7 beneficii ale vitaminei C

2020-11-16
Vitamina C este o vitamină esențială din punctul de vedere al sănătății noastre pe care corpul nostru nu o poate produce. Vitamina C este hidrosolubilă și se găsește în multe fructe și legume, cum ar fi portocalele, căpșunile, kiwi, ardeii grași, broccoli, varza sau spanacul.

Cromul – un mineral adesea uitat

2020-10-15
Cromul este unul dintre cele mai comune elemente pe pământ, care apare și în organismul uman, în proporții mai mici. Rolul lui în tratarea diabetului la animale era cunoscut deja în anii ’50, însă efectele sale asupra sănătății oamenilor sunt încă neclare.

Combaterea stresului pe cale naturală – cu vitaminele B

2020-09-11
Vitamina B, din care există cel puțin nouă tipuri, influențează sănătatea în multe feluri. Are efecte în furnizarea de energie, în starea de spirit și comportament și în dezvoltarea bolilor degenerative, cum ar fi bolile de inimă sau cancerul. De ce avem nevoie de vitaminele B? Cum am putea combate stresul cu vitaminele B?