Vitamine și minerale mai eficiente decât cremele scumpe
Specialiștii în înfrumusețare sunt de părere că aceste vitamine ne pot ajuta să avem o piele tânără, fermă și fără imperfecțiuni. Îți vom prezenta, ce efecte are fiecare dintre ele asupra pielii.
Când vorbim despre o piele frumoasă, tânără și fără probleme, majoritatea oamenilor văd soluția în diferite creme și seruri, deoarece avem tendința să ne gândim mai mult la îngrijirea din exterior decât la cea din interior. Cu toate acestea, îngrijirea cu adevărat importantă a pielii – și a întreg corpului, de fapt – vine întotdeauna din interior, iar rezultatele cu adevărat semnificative și de durată pot fi atinse în primul rând cu ajutorul unei nutriții potrivite.
Nutrienții pe care îi consumăm din alimentație au efecte mai mari asupra aspectului nostru, iar vitaminele joacă un rol foarte important când vine vorba de tinerețea, fermitatea și aspectul lipsit de imperfecțiuni a tenului. Experții în frumusețe consideră că următoarele vitamine sunt esențiale pentru frumusețea pielii și sunt mult mai eficiente decât cremele scumpe. Putem include aceste vitamine în alimentația noastră sub formă de suplimente naturale, dar cel mai bine ar fi să consumăm alimente bogate în aceste vitamine.
Vitamine pentru ten ferm
Pe lângă efectele sale de întărire a imunității și vederii, vitamina A protejează pielea, contribuie la fermitatea ei de lungă durată și ajută chiar și la regenerarea ei. Putem găsi cantități semnificative de vitamina A în pește, ouă, spanac și cartofi dulci, așadar, se recomandă să includem aceste alimente în dietă.
Vitamina B12 joacă un rol important în metabolismului celular și utilizarea proteinelor, însă contribuie și la menținerea flexibilității pielii. Vitamina B12 se găsește în carnea de pasăre, midii, crab, lapte și iaurt.
Vitamina C este cunoscută datorită faptului că ajută la întărirea sistemului imunitar și servește la apărarea întregului organism, însă are și o serie de alte funcții importante. Vitamina C este un antioxidant puternic care stimulează producția de colagen, ceea ce poate rezulta în încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii, făcând tenul mai ferm și radiant. Pentru un aport optim de vitamina C, se recomandă consumul de portocale, lămâi, căpșuni, afine, spanac, roșii și ardei.
Vitamine pentru o piele strălucitoare, hidratată și mătăsoasă
Nu se acordă destulă atenție aportului optim de vitamina K, deși și aceasta este o vitamină importantă din punctul de vedere al frumuseții. Vitamina K ajută la menținerea pielii netede și pline de viață, reduce sau chiar elimină cearcănele de sub ochi și poate reduce vizibilitatea capilarelor. Printre alimentele bogate în vitamina K se numără varza de Bruxelles, guliile, ficatul, spanacul și castraveții.
Deși nu sunt vitamine propriu-zise, acizii grași omega-3 sunt, de asemenea, esențiali pentru o piele hrănită, hidratată și fermă, deoarece susțin sănătatea membranelor celulare, întăresc apărarea pielii și au și efect antiinflamator. Acizii grași omega-3 se găsesc în semințele de in, semințele chia și semințele de dovleac, dar și în peștii uleioși, cum ar fi păstrăvul, hamsia, tonul sau sardinele. O altă sursă de acizi grași omega-3 pot fi uleiurile vegetale sau varza de Bruxelles.
Contribuie la prevenirea și tratamentul acneei sau imperfecțiunilor
Zincul nu este în mod întâmplător unul dintre ingredientele populare în cremele și măștile împotriva acneei: are un puternic efect antiinflamator și antibacterian nu numai la exterior, ci și la interior, ajutând la reglarea sistemului hormonal și a nivelului de zahăr din sânge. Așadar, zincul poate reduce sebumul și coșurile sau poate chiar împiedica apariția lor. Putem obține zinc din leguminoase, ouă sau pește.
Vitamina D este foarte eficientă în combaterea petelor pielii. De asemenea, un aport optim de vitamina D poate reduce apariția acneei și a punctelor negre. Câteva alimente bogate în vitamina D sunt laptele, cerealele, sucul de portocale, ouăle sau ciupercile.
Pentru cei care vor să meargă la sigur, nu uităm de biotină sau vitamina H, esențială pentru menținerea sănătății pielii, reducerea problemelor pielii și pentru un aspect tânăr. Nucile, leguminoasele, ficatul și laptele sunt bogate în vitamina H.
Așadar, deși cremele, măștile sau serurile pentru ten par să aibă efecte la exterior, trebuie să acordăm mereu atenție pielii noastre și să o îngrijim din interior, pentru rezultate cu adevărat spectaculoase și de lungă durată. Pentru aceasta, putem opta oricând pentru suplimente naturale sau alimente bogate în aceste vitamine cu efect benefic asupra pielii.