Cautare in blog
Articole recente

Vitamina D - sau „vitamina soarelui”

Publicat in2020-10-16

Vitamina D - sau „vitamina soarelui” - este un nutrient esențial, de care organismul uman are nevoie pentru funcționarea optimă. Datorită beneficiilor sale incredibile pentru sănătate, vitamina D și-a câștigat dreptul de a fi menționată în prezent printre cei mai importanți nutrienți, alături de vitamina C, zinc sau fier.

Ce este mai exact vitamina D?

În ciuda numelui său, vitamina D este de fapt un prohormon produs de organismul nostru (pancreas și ficat) în timpul expunerii pielii la lumina soarelui.

În afară de rolul primordial în structura oaselor și a mușchilor, specialiștii afirmă că Vitamina D este esențială și pentru menținerea sănătății sistemului imunitar și prevenirea cancerului.

Nivelurile scăzute de vitamina D pot afecta toate cele 36 de organe din corpul nostru, așadar, monitorizarea nivelului vitaminei D din organism este foarte importantă, iar semnele deficitului de vitamina D merită toată atenția noastră.

Semne ale deficitului de vitamina D

  • durere la nivelul oaselor - Vitamina D ajută la absorbția calciului în organism, și astfel la sănătatea oaselor, iar persoanele cu deficit de vitamina D sunt mai predispuse la dureri osoase și artrită.
  • pierderea densității osoase - persoanele cu deficit de vitamina D prezintă un risc mai mare de osteoporoză și totodată un risc crescut de fracturi
  • oboseală și epuizare - persoanele cu anemie sau număr scăzut de celule roșii din sânge au de obicei niveluri scăzute de vitamina D
  • depresie - persoanele cu deficit de vitamina D sunt mai predispuse la tulburări ale dispoziției, cum ar fi depresia
  • vindecarea lentă a rănilor - Vitamina D este un stimulent imunitar excelent și astfel ajută la combaterea inflamațiilor și a infecțiilor
  • dureri musculare - pot avea mai multe cauze, printre care, foarte des, deficitul de vitamina D
  • căderea părului - în afară de stres, cercetătorii au descoperit că un nivel prea scăzut de vitamină D poate fi legat de un proces autoimun care determină apariția unor pete chelie pe scalp

Pentru a evita problemele de sănătate cauzate de deficitul de vitamina D, vă recomandăm să monitorizați atent nivelul acesteia din organism și să folosiți, pe lângă suplimentarea pe cale naturală a vitaminei D, suplimentarea din surse sigure, cu ajutorul suplimentelor naturale de la Vitaking!

Recomandări