Cautare in blog
Articole recente

Cinci alimente cu efect pro-inflamator pe care trebuie să le eviți

2023-10-27

Există alimente cu efect proinflamator care contribuie la apariția bolilor cronice. Printre acestea se numără zahărul adăugat, carbohidrații rafinați, prăjelile, alcoolul și carnea gătită la temperaturi înalte.

În funcție de intensitate și caz, inflamația poate fi benefică sau dăunătoare.

Ce impact poate avea vitamina K asupra sănătății pulmonare?

2023-10-10
Rolul plămânilor e mai mult decât vital pentru organismul nostru și buna funcționarea a plămânilor poate fi influențată de numeroși factori. Potrivit unui studiu recent, persoanele cu valori scăzute ale vitaminei K prezintă un risc mai mare de a avea funcția pulmonară redusă și de a dezvolta afecțiuni respiratorii.

Sunt merișoarele eficiente în lupta împotriva infecțiilor tractului urinar?

2023-08-09
Cercetătorii australieni au realizat o meta-analiza care a inclus aproape 9000 de persoane și care confirmă reputația merișoarelor ca un supliment util pentru cei care doresc să evite infecțiile urinare recurente.

Ce este rădăcina kudzu?

2023-06-04

Rădăcina kudzu, face parte din genul Pueraria, care se regăsește în mai multe țări asiatice. Rădăcina kudzu se utilizează de sute de ani în medicina tradițională chineză. Recent, a devenit disponibilă și ca supliment alimentar în țările occidentale.

Acest articol prezintă beneficiile, utilizările și posibilele efecte secundare ale rădăcinii kudzu.

Deficitul de iod - 9 semne ale deficitului de iod

2023-05-21

Iodul este un oligoelement esențial pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni, responsabili de reglarea creșterii oaselor, regenerarea celulară și reglarea metabolismului. Deficitul de iod este foarte frecvent și afectează aproape o treime din populația lumii.

9 semne și simptome ale anemiei feriprive

2023-04-19

Anemia feriprivă apare la persoanele cu deficit de fier. Organismul are nevoie de fier pentru producerea hemoglobinei, proteina care ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul prin corp. Prin scăderea hemoglobinei se reduce capacitatea de transport a oxigenului spre țesuturi și mușchi. Ceea ce determină apariția anemiei feriprive.

Chlorella și spirulina ca inhibitori naturali ai apetitului

2023-04-05

Persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus sunt adesea copleșite de senzația de foame incontrolabilă chiar din primele zile ale dietei (unele persoane chiar la câteva ore după ce au început dieta). Atât chlorella cât și spirulina sunt alge cunoscute pentru proprietățile lor de a reduce pofta de zahăr și carbohidrați.

Sfaturi pentru prevenirea bolilor cardiovasculare

2023-03-21

Bolile cardiovasculare, cunoscute și sub denumirea de boli cardiace reprezintă un grup de tulburări ale inimii și ale vaselor de sânge. Cum se manifestă? Ce remedii există?

Deficitul de magneziu și suplimentarea lui

2023-03-15
Puțini oameni sunt conștienți de impactul pe care magneziul îl are asupra sănătății. După oxigen, apă și macronutrienți (grăsimi, proteine, carbohidrați), magneziul este probabil unul dintre cele mai importante elemente necesare organismului.

Poate colagenul să vă ajute cu adevărat să vă mențineți pielea sănătoasă ?

2022-12-14
Colagenul este o proteină extrem de importantă.

Organismul are nevoie de el pentru a menține pielea tânără și sănătoasă. Există modalități grozave naturale și non-invazive de a vă crește nivelul de colagen. Înainte de a utiliza orice tratament cu colagen află ce soluții naturale sunt disponibile pentru a rezolva problema.