Imprimare

Stevie

on .

 Ce este Stevia?

Stevia este o plantă medicinală originară din America de Sud, cu un gust dulce natural.

Extractele plantei (praf, sirop, tablete) precum şi frunzele uscate de ceai se utilizează ca îndulcitor în toate regiunile lumii (extractele sunt de 30-250 de ori mai dulci decât zahărul din trestie) fiind recomandate şi pentru tratarea bolilor de stomac.

În ţările asiatice, planta Stevia este cunoscută şi apreciată timp de mai multe decenii: se utilizează pentru îndulcirea băuturilor răcoritoare, pentru fabricarea gumei de mestecat fără zahăr, a iaurturilor, acriturilor, a fructelor de mare uscate precum şi a produselor de patiserie.

Avantajul Steviei faţă de ceilalţi îndulcitori constă în faptul că, nu conţine deloc calorii şi hidraţi de carbon, având un index glicemic nul, iar în cazul preparării alimentelor prin prăjire şi coacere îşi menţine gustul dulce până la o temperatură de 198 grade. 

La ce este bună Stevia?

Glucozidele steviole extrase din plante, răspunzătoare de gustul dulce al plantei, sunt digerate fără a fi descompuse, având astfel o valoare calorică extrem de redusă. Se recomandă şi celor care suferă de diabet. Conform unor studii daneze şi braziliene, planta este foarte promiţătoare şi în cazul diabetului de tip 2, reducând dependenţa de insulină şi reglând nivelul acesteia. Alte studii confirmă eficienţa plantei în reducerea hipertensiunii, şi efectele sale benefice asupra pancreasului, şi nu în ultimul rând faptul că este bogat în substanţe minerale. (vitamine A şi C, zinc, rutină, magneziu, fier, etc.)

Pe diferitele meleaguri ale lumii (Paraguay, Brazilia, Mexic, Japonia, China, Coreea de Sud, Malaezia, Thailanda) este folosit pentru îndulcirea alimentelor. Este recomandat şi pentru prepararea mâncărurilor, deoarece substanţa activă a plantei nu se descompune la acţiunea căldurii. Consumarea plantei nu cauzează carii dentare, şi de-a lungul deceniilor nu s-a înregistrat în Asia niciun caz cu efect secundar. 

Hipoglicemie ( tensiune arterială prea scăzută)

Din cercetările ştiinţifice reiese că, planta Stevia reglează nivelul de zahăr din sânge, facilitând funcţionarea ficatului şi a splinei.

Hipertensiune arterială

Conform acestor studii, Stevia ajută la reducerea hipertensiunii. 

Inflamaţii

Stevia împiedică înmulţirea bacteriilor şi a virusurilor, astfel poate fi utilizată eficient în tratarea răcelii, a gripei şi a infecţiilor bucale. Substanţele active ale plantei medicinale Stevia ajută la prevenirea cariilor dentare, precum şi a bolilor cavităţii bucale şi ale gingiilor. 

Boli dermatologice

Indienii Guarani din Paraguay foloseau cu multe secole în urmă, lichidul obţinut din Stevia pentru vindecarea rapidă a rănilor. O caracteristică interesantă a acestei plante, este că împiedică cicatrizarea rănilor. Se foloseşte şi pentru tratamentul dermatitei, a eczemei şi seborrhoeaei. Datorită efectului său regenerativ asupra pielii, mulţi o folosesc şi în scopuri cosmetice. 

Digestie

Consumată sub formă de ceai, Stevia îmbunătăţeşte eficient digestia, fiind utilă şi în cazul durerilor de burtă.

NU CONŢINE CALORII, HIDRAŢI DE CARBON, AVÂND UN INDEX GLICEMIC NUL. POATE FI CONSUMATĂ ŞI DE PERSOANE CARE SUFERĂ DE DIABET SAU CARE ŢIN DIETĂ.

Produse:

Praf Stevia

Picături Stevia

Tablete Stevia 300/1000

Frunze Stevia, întregi sau măcinate

Pastă de dinţi Bio Dent 

© 2006-2013 Vitaking - Magazin online de vitamine, suplimente naturale, biocosmetice - calitate garantată, livrare in 24 de ore.